Visuele prototypes

Visuele prototypes zijn veelal bedoeld om een duidelijk beeld te geven van het concept. Op deze manier kunnen klanten en ontwerpers duidelijker met elkaar communiceren. Materialen die hiervoor gebruikt worden dienen vooral eenvoudig te zijn om te verwerken en bewerken.

 • Encapsulating/ Potting

  Deze categorie bevat alle producten (veelal uit de categorie rubbers en harsen) die geschikt zijn om als ingietmateriaal te gebruiken. Zo kan men electronika ingieten om deze te beschermen tegen bijv weersomstandigheden of schokken.

 • Adhesives

  De groep adhesives bevat alle producten die gebruikt worden om 1 of meer producten te verlijmen.

 • Afvormmaterialen

  Afvormmaterialen zijn alle materialen die men doorgaans kan gebruiken om mallen of vormen mee te vullen. Het afvormmateriaal is dan meestal het eindproduct, maar kan ook weer als vorm of mal dienen voor weer een volgende stap in het maken/ kopieƫren van een product.

 • Harsen

  De categorie Harsen is een overkoepelende categorie voor alle materialen die hieronder vallen (zoals epoxy, poly ester, Poly urethaan). Deze categorie is zeer breed en verdere specificatie van het gezochte kunt u doorspreken met specialisten van Nedform. De harsen...

 • Wax

  De categorie wassen is de overkoepelende categorie voor alle was (ook wel wax) producten die Nedform verkoopt. Deze wassen varieren van precisie wassen met lage krimp en hoge vloeibaarheid tot en met geextrudeerde waskanalen.

 • Blok-/ Freesmaterialen

  Dit zijn materialen veelal voorgevormd in blokken die geschikt zijn om te frezen of om in te snijden, of the schaven in het door de gebruiker gewenste model. De blokken kunnen gebruikt worden als het oppervlak van een model maar ook als opvulmateriaal.