Moedermodel

Bij het maken van een moedervorm/ moedermodel zijn de eisen hoog mbt houdbaarheid over de jaren, vooral dimensionaal moet het product stabiel zijn en het mag ook niet poreus worden.

 • Coating -/ lamineermaterialen

  Met deze materialen kan men lamineren ofwel platen, meestal versterkt met glasvezel of koolstofvezeldoeken, maken. Deze platen worden veelal gebruikt als kappen of afdichtingen. Dit uit stilistisch oogpunt maar ook vanwege de eigenschappen van het materiaal...

 • Wassen

  De categorie wassen is de overkoepelende categorie voor alle was (ook wel wax) producten die Nedform verkoopt. Deze wassen varieren van precisie wassen met lage krimp en hoge vloeibaarheid tot en met geextrudeerde waskanalen.

 • Encapsulating/ Potting

  Deze categorie bevat alle producten (veelal uit de categorie rubbers en harsen) die geschikt zijn om als ingietmateriaal te gebruiken. Zo kan men electronika ingieten om deze te beschermen tegen bijv weersomstandigheden of schokken.

 • Afvormmaterialen

  Afvormmaterialen zijn alle materialen die men doorgaans kan gebruiken om mallen of vormen mee te vullen. Het afvormmateriaal is dan meestal het eindproduct, maar kan ook weer als vorm of mal dienen voor weer een volgende stap in het maken/ kopieƫren van een product.

 • Blok-/ Freesmaterialen

  Dit zijn materialen veelal voorgevormd in blokken die geschikt zijn om te frezen of om in te snijden, of the schaven in het door de gebruiker gewenste model. De blokken kunnen gebruikt worden als het oppervlak van een model maar ook als opvulmateriaal.

 • Harsen

  De categorie Harsen is een overkoepelende categorie voor alle materialen die hieronder vallen (zoals epoxy, poly ester, Poly urethaan). Deze categorie is zeer breed en verdere specificatie van het gezochte kunt u doorspreken met specialisten van Nedform. De harsen...

 • Lossingsmiddelen

  Lossingsmiddelen zijn alle materialen die gebruikt worden om twee of meer materialen blijvend te scheiden. Dit wordt oa gebruikt bij het gieten van afvorm materiaal in een mal om te voorkomen dat deze twee materialen zich mechanisch of chemisch gaan ehchten.

 • Rubbers

  De categorie Rubbers is een overkoepelende categorie voor alle siliconen zoals 1 component, 2 component kamertemperatuur of hoge temperatuur vulcaniserend. Kenmerkend van rubbers is dat deze veelal flexibel zijn, maar de flexibiliteit (of beter gezegd stijfheid) kan...

 • Vulstoffen en kleurstoffen

  Vulstoffen zijn materialen die man kan toevoegen aan onze harsen of rubbers om verschillende eigenschappen te verandern zoals (flexibiliteit, warmtegeleidbaarheid, kleur, dichtheid/ gewicht etc)