Mal voor enkele/ één produkt

Soms hoeft een mal maar één of enkele afgietingen gebruikt te worden. Hierbij is het vaak belangrijk dat uw origineel behouden blijft en dat de details van de kopie van het hoogste niveau zijn. Nedform adviseert welke materialen u het beste kunt gebruiken

 • Afvormmaterialen

  Afvormmaterialen zijn alle materialen die men doorgaans kan gebruiken om mallen of vormen mee te vullen. Het afvormmateriaal is dan meestal het eindproduct, maar kan ook weer als vorm of mal dienen voor weer een volgende stap in het maken/ kopieëren van een product.

 • Encapsulating/ Potting

  Deze categorie bevat alle producten (veelal uit de categorie rubbers en harsen) die geschikt zijn om als ingietmateriaal te gebruiken. Zo kan men electronika ingieten om deze te beschermen tegen bijv weersomstandigheden of schokken.

 • Medisch/ Dentaal/ Podologie/ Prothese

  Deze categorie bevat materialen die gebruikt worden in de medische wereled of daaraan verwante gebieden. Toepassingen zijn: voedzooltjes, siliconen voor tandafdrukken etc.

 • Lossingsmiddelen

  Lossingsmiddelen zijn alle materialen die gebruikt worden om twee of meer materialen blijvend te scheiden. Dit wordt oa gebruikt bij het gieten van afvorm materiaal in een mal om te voorkomen dat deze twee materialen zich mechanisch of chemisch gaan ehchten.

 • Rubbers

  De categorie Rubbers is een overkoepelende categorie voor alle siliconen zoals 1 component, 2 component kamertemperatuur of hoge temperatuur vulcaniserend. Kenmerkend van rubbers is dat deze veelal flexibel zijn, maar de flexibiliteit (of beter gezegd stijfheid) kan...