Fijngieterij

In de fijngieterij is precisie en een hoge doorloop van groot belang. Nedform heeft samen met haar partners en als agent van Remet een decennia lange ervaring in deze industrie. Wij kunnen u adviseren vanaf de keuze van wasinjectie machines, wassoorten, keramische schaal, tot en met oppervlakte finish.

 • Afvormmaterialen

  Afvormmaterialen zijn alle materialen die men doorgaans kan gebruiken om mallen of vormen mee te vullen. Het afvormmateriaal is dan meestal het eindproduct, maar kan ook weer als vorm of mal dienen voor weer een volgende stap in het maken/ kopieƫren van een product.

 • Blok-/ Freesmaterialen

  Dit zijn materialen veelal voorgevormd in blokken die geschikt zijn om te frezen of om in te snijden, of the schaven in het door de gebruiker gewenste model. De blokken kunnen gebruikt worden als het oppervlak van een model maar ook als opvulmateriaal.

 • Lossingsmiddelen

  Lossingsmiddelen zijn alle materialen die gebruikt worden om twee of meer materialen blijvend te scheiden. Dit wordt oa gebruikt bij het gieten van afvorm materiaal in een mal om te voorkomen dat deze twee materialen zich mechanisch of chemisch gaan hechten.

 • Binders en toevoegingen

  Binders zijn (vaak) vloeistoffen die gebruikt worden om een slurrie mee aan te maken. De slurrie word dan gebruikt om modellen (meestal uit was) in te dompelen en zo een schaal te vormen. De schaal wordt veelal gebruikt om warme materialen als brons in te gieten.

 • Keramische materialen, Zanden, meel en stucco

  Met keramische materialen worden de zand- en kleiachtige materialen bedoeld die men met binder kan mengen om zo een slurry te maken. Deze worden meestal gebruikt door kunst- en precisiegieterijen.

 • Wassen

  De categorie wassen is de overkoepelende categorie voor alle was (ook wel wax) producten die Nedform verkoopt. Deze wassen varieren van precisie wassen met lage krimp en hoge vloeibaarheid tot en met geextrudeerde waskanalen.